2011. július 12., kedd

Házi hamburger

A zsemle receptjét innen vettem:
http://limarapeksege.blogspot.com/2009/06/hamburgerzsemle.html
1 adag 9 db zsömlére elég

A húsét pedig húgomtól, ő meg Jamietől :)

1 kg marhahátszín,
1 fej finomra aprított hagyma,
olívaolaj
1 csipet köménymag,
1 evőkanál koriandermag,
só, bors,
1 marék parmezán,
1 evőkanál mustár
1 tojás
60 g zsemlemorzsa

A hagymát lassú tűzön, kevés olívaolajon fonnyasztjuk kb 5 percig, majd hozzákeverjük a húshoz.
Az összes hozzávalót összedolgozzuk (koriandert, köményt darálva)

A tálca alját megszórjuk zsemlemorzsával, rátesszük a megformált húspogácsát, és a tetejüket is megszórjuk. Sütésig hűtőben tartjuk.
Jamie szerint ebből 8 husi lesz, szerintem a duplája és még így is elég volt.
Innentől kezdve a fantáziánkra van bízva, mit teszünk bele: mustár, ketchup, majonéz, savanyú uborka, csalamádé, saláta, paradicsom, sajt, vagy bármi más.

Nincsenek megjegyzések: